Další projekt
ZPĚT

Interiér ve vile Jablonecká

Jablonecká ulice, Liberec

Historickou podobu interiéru vily nešlo dodržet, protože byt prošel velmi nezdařilou a necitlivou rekonstrukcí, kdy z původního pojetí prostoru nezbylo vůbec nic. Proto jsme se s novými majiteli rozhodli o vytvoření moderního hnízda v historické vile.

Interiér, ve světlých odstínech v kombinaci dubového dřeva s doplňkovým materiálem betonové stěrky. Ta je využita na pohledové části. Jako kontrastní barva je zvolena bílá, která se objevuje na doplňcích a osvětlení. Materiálový koncept je aplikován v každé místnosti. Tím je docíleno koncepčního propojení. Nejvíce kontrastní je koupelna, která je laděna v dekoru betonových stěrek s černými doplňky a dekorem dubové dýhy na nábytku. Nábytek ve zbytku bytu je také v čistém bílém dekoru, který je doplněn dubovým dekorem. Kuchyňská linka a obývací sestava je navržena jako jeden kus nábytku spolu s barem, který doplňují barové židle Split od české firmy TON. V celém bytě je dubová velkoformátová podlaha, která prostor sjednocuje a propojuje a zútulňuje. Dispozice bytu ve staré vile jsme celkově překopali, upravili a vytvořili tak nový prostor k nové etapě života v Liberci. Prostor je nyní lépe využitý a začištěný. Při rekonstrukci bytu se nečekaně propadl strop do bytu o patro níže. Díky rekonstrukci jsme totiž přišli na špatný stav nosných trámů. Rekonstrukce tak byla časově mnohem náročnější a nákladnější, než se očekávalo. Osvětlení je od liberecké firmy Severské světlo, které je charakteristické jednoduchým skandinávským designem. Světla nám koncept krásně doplňují.

Zadání od investora bylo velmi otevřené. Hlavním požadavkem bylo, aby se rodině v prostoru krásně žilo s čerstvě narozeným miminkem. Aby byl prostor přátelský a otevřený pro rodinné návštěvy a sešlosti a aby bylo v prostoru dubové dřevo, které mají moc rádi. Dále, se klienti nebránili novým řešením a inovativním postupům. Tento princip jsme uplatnili například v koupelnách a mokrých prostorách, kde jsme místo obkladu na stěny využili betonové stěrky v odstínech šedé. V kuchyni naopak v odstínu bílé. Další netradiční koncept je otevřená vzdušná šatna jako součást prostoru ložnice.

Přihlašovatel: MgA. Josef Trakal

Investor: LIFreal, s.r.o.

Autor: MgA. Josef Trakal

Realizace: soukromá firma

Fotograf celků interiéru: Johana Antošová

Fotograf detailů: Leona Špačková.

FOTO